Coronavirus zomervakantie 2022

Zomervakantie 2022 mogelijk?

Het is sterk de vraag of Nederlanders deze zomer 2022 met zomervakantie naar het buitenland kunnen. Sinds maart 2020 is er sprake van een pandemie, een wereldwijde uitbraak van het Coronavirus of COVID-19. Vrijwel alle landen in Europa sluiten hun grenzen voor buitenlandse toeristen. Dus ook voor Nederlanders die deze zomer hun vakantie willen vieren in Zuid-Europa. Zoals België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Italië. De kans is groot dat deze landen ook de komende zomer 2022 hun grenzen sluiten voor toeristen, en alleen autoverkeer toelaten als de reis noodzakelijk is. De rijksoverheid adviseert het volgende; Reis de komende periode niet meer naar het buitenland, tenzij strikt noodzakelijk. Formeel is het reisadvies voor landen in Europa “oranje”. Dit betekent het volgende.

Kleurcode oranje betekent dat de lokale overheid verregaande maatregelen neemt die het openbare leven ontwrichten. Bijvoorbeeld gecontroleerde in- en uitreis van het gebied. Het aantal besmettingen met coronavirus is relatief hoog. Advies: reis alleen als dit noodzakelijk is. Vakantiereizen en andere reizen die niet noodzakelijk zijn, worden afgeraden.
Bron: Rijksoverheid

Kan ik op zomervakantie deze zomer?

Het is nog volkomen onzeker hoe de zomervakantie gaat verlopen in verband met het Coronavirus. Maar de geluiden worden steeds slechter. Begin april gaf Von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie (EC), aan dat mensen een zomervakantie beter achterwege kunnen laten. “Niemand kan op dit moment betrouwbare voorspellingen doen voor juli en augustus”, zegt ze in een interview. Kan je op zomervakantie naar Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Italië, Oostenrijk, Spanje of een ander Zuid-Europees land in de zomer van 2022? Nog niemand kan het zeggen. Maar hou maar rekening met het ergste; dat de Europese landen hun grenzen sluiten voor toeristen.

Houd het nieuws in de gaten. Wacht met boeken of annuleren tot er meer duidelijk is. Kijk goed bij de laatste informatie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken over het Coronavirus.

Reeds geboekt reis annuleren

Heb je reeds een vakantie geboekt? En wil je weten of je je vakantie kan annuleren vanwege het Coronavirus? Bij de meeste reisbureau’s kunnen vakantiereizen die zijn geboekt voor 14 maart 2020, geannuleerd kunnen worden. Bij de meeste reisbureau’s kan worden gekozen voor terugbetaling of wordt een voucher verstrekt om binnen 12 tot 16 maanden opnieuw een reis te boeken. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor bemiddelingsbureau’s zoals AirBnB. Bekijk hier een overzicht van hoe de 10 grootste reisbureau’s hiermee omgaan, namelijk TUI, Kras, Corendon, Prijsvrij, Sunweb, ANWB, Vakantiediscounter, VakantieXperts, D-reizen en Alltours.

Eilandhoppen Griekenland

Eiland hoppen in Griekenland, de bestemmingen voor zomer 2020!

De tijd om de zomervakantie te gaan boeken is nu aangebroken. De keuze voor een bepaalde vakantie is best lastig aangezien er zoveel verschillende vakanties mogelijk zijn. Een aanrader is bijvoorbeeld Griekenland.

Vakantie in Griekenland

Griekenland is bij uitstek een erg geliefd vakantieland vanwege zijn klimaat, dat ideaal is voor een zon- en strandvakantie. Zomers zijn de temperaturen namelijk gegarandeerd heerlijk en valt er nauwelijks regen. De vele eilanden, ruim 6000, waaruit Griekenland bestaat, staan bekend om hun prachtige stranden en mooie natuur. Elk eiland heeft zijn eigen kenmerken en is de moeite waard om een bezoek aan te brengen. De diversiteit van die eilanden maakt Griekenland heel aantrekkelijk om juist met wat oudere kinderen te gaan eilandhoppen.
Vanwege de vele eilandjes waaruit Griekenland bestaat en de keuze welke eilanden te gaan hoppen te vergemakkelijken kun je de eilanden het beste in groepen delen. Zo kun je eiland hoppen bij de Ionisch eilanden, ten westen van Griekenland. De bekendste Ionische eilanden zij Corfu, Lefkas, Zakyntos en Kefalonia. Een geweldige tip is ook om te gaan hoppen bij de Cycladen, die bekend staan om de allermooiste eilanden. Daarnaast is het eilandhoppen tussen Turkije en Griekenland (de eilandengroep de Dodecanese) ook echt een aanrader.

Eiland hoppen online boeken

Bij verschillende reisorganisaties kun je online complete vakanties ‘eilandhoppen in Griekenland’ boeken. Het voordeel hiervan is dat alles geregeld is , zoals vluchten, ferry’s, accommodatie etc. Je kan eenvoudig een kant-en-klare reis boeken, met vlucht, en met een aantal hotels waarmee je langs de verschillende prachtige eilanden kan reizen. Een aanrader.

Zomervakantie 2022

Waar wil je naartoe gaan met de zomervakantie 2022? Er zijn natuurlijk heel veel keuzes; in Europa of buiten Europa? En wordt het een zonvakantie, of wil je wat meer natuur of cultuur beleven? Stem goed af met je gezin of reispartners wat een ieders voorkeuren zijn. Zo zal je een leuke vakantie beleven.

Op een dagje rijden vanaf Nederland of een paar uur vliegen van Nederland zijn de meest fantastische vakantiebestemmingen te vinden. Spanje, Frankrijk, Italie, Griekenland en Turkije zijn gastvrije landen en hebben allerlei leuke mogelijkheden om op vakantie te gaan. U kunt het natuurlijk ook dichterbij huis zoeken, zoals Duitsland, Belgie, Oostenrijk of Zwitserland. De natuur is daar prachtig.

Zelf gaan wij graag naar het zuiden, omdat we denken dat de kans op lekker weer daar groter is. Maar is dat wel zo? Je kan ook eens Engeland, Denemarken of Scandinavië proberen. Er is daar genoeg moois te zien.

Kortom, keuzes te over. Kijk op websites van reisaanbieders en probeer te kijken wat u aanspreekt. Boek op tijd, want de leukste reizen zijn vaak al in februari bezet voor de komende zomer.