Coronavirus zomervakantie 2022

Zomervakantie 2022 mogelijk?

Het is sterk de vraag of Nederlanders deze zomer 2022 met zomervakantie naar het buitenland kunnen. Sinds maart 2020 is er sprake van een pandemie, een wereldwijde uitbraak van het Coronavirus of COVID-19. Vrijwel alle landen in Europa sluiten hun grenzen voor buitenlandse toeristen. Dus ook voor Nederlanders die deze zomer hun vakantie willen vieren in Zuid-Europa. Zoals België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Italië. De kans is groot dat deze landen ook de komende zomer 2022 hun grenzen sluiten voor toeristen, en alleen autoverkeer toelaten als de reis noodzakelijk is. De rijksoverheid adviseert het volgende; Reis de komende periode niet meer naar het buitenland, tenzij strikt noodzakelijk. Formeel is het reisadvies voor landen in Europa “oranje”. Dit betekent het volgende.

Kleurcode oranje betekent dat de lokale overheid verregaande maatregelen neemt die het openbare leven ontwrichten. Bijvoorbeeld gecontroleerde in- en uitreis van het gebied. Het aantal besmettingen met coronavirus is relatief hoog. Advies: reis alleen als dit noodzakelijk is. Vakantiereizen en andere reizen die niet noodzakelijk zijn, worden afgeraden.
Bron: Rijksoverheid

Kan ik op zomervakantie deze zomer?

Het is nog volkomen onzeker hoe de zomervakantie gaat verlopen in verband met het Coronavirus. Maar de geluiden worden steeds slechter. Begin april gaf Von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie (EC), aan dat mensen een zomervakantie beter achterwege kunnen laten. “Niemand kan op dit moment betrouwbare voorspellingen doen voor juli en augustus”, zegt ze in een interview. Kan je op zomervakantie naar Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Italië, Oostenrijk, Spanje of een ander Zuid-Europees land in de zomer van 2022? Nog niemand kan het zeggen. Maar hou maar rekening met het ergste; dat de Europese landen hun grenzen sluiten voor toeristen.

Houd het nieuws in de gaten. Wacht met boeken of annuleren tot er meer duidelijk is. Kijk goed bij de laatste informatie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken over het Coronavirus.

Reeds geboekt reis annuleren

Heb je reeds een vakantie geboekt? En wil je weten of je je vakantie kan annuleren vanwege het Coronavirus? Bij de meeste reisbureau’s kunnen vakantiereizen die zijn geboekt voor 14 maart 2020, geannuleerd kunnen worden. Bij de meeste reisbureau’s kan worden gekozen voor terugbetaling of wordt een voucher verstrekt om binnen 12 tot 16 maanden opnieuw een reis te boeken. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor bemiddelingsbureau’s zoals AirBnB. Bekijk hier een overzicht van hoe de 10 grootste reisbureau’s hiermee omgaan, namelijk TUI, Kras, Corendon, Prijsvrij, Sunweb, ANWB, Vakantiediscounter, VakantieXperts, D-reizen en Alltours.

Vakantie winter

Lekker op vakantie de komende winter? Er zijn vele mogelijkheden om goed en voordelig op vakantie te gaan. U kunt gaan skieen, een verre reis maken, maar ook een strandvakantie pakken. Dit zijn de mogelijkheden.

Wintersport 2012

Wintersport bij Kras.nl

Winterzonvakantie 2012

Zonvakantie bij Kras.nl

Verre reizen

Vliegtickets bij Vliegtickets.nl

Goedkope vakanties

Het is weer tijd voor goedkope vakanties! Naar welke landen kan je een goedkope vakantie vinden? Wij laten hier alle goedkope aanbiedingen voor de goedkoopste vakanties zien. Frankrijk, Spanje, Italie en Griekenland zijn nog steeds favoriet. Bekijk hier de volgende onderwerpen;

 • goedkope vliegvakanties
 • goedkoop vakantie
 • vakantie aanbiedingen

  Maak uw keuze
  Alle aanbiedingen van D-reizen
  Bekijk de lastminutes van Tui.nl
  Zeer compleet; Thomas Cook
  Lekker op zomervakantie 2019: Vacanselect.nl
  Ver weg en niet te touristisch; Eliza was here!
  Goedkoop op vakantie; Vacanceselect.nl
  Makkelijk en comfortabel; Kras
  Veel voor weinig, al jaren een topper; Peter Langhout Reizen

  Vind hier een vakantie goedkoop en snel. Een overzicht van goedkope reizen kan je verderop deze site vinden. Wat te doen met de zomervakantie 2010? Een spaanse villa huren, of gewoon all inclusive naar Turkije? Lees onze tips voor goedkoop op vakantie. Zo kan je eenvoudig een goedkope vliegvakantie vinden. Of heel wat anders; leuke fietsvakanties in Zuid-Europa.

  Met de goedkoopste last minutes is de zomervakantie niet duur. Geniet van de zon en boek een reis naar een leuk vakantieland. Ga nu goedkoop vakantie boeken. Of het nou gaat om vakantiehuizen spanje of de goedkoopste vakanties, zoals een vliegvakantie, vergelijk hier goedkoop zomervakantie bij de verschillende reisaanbieders. De goedkoopste reizen vind je door het onderwerp vakantie aanbiedingen te kiezen.