Coronavirus zomervakantie 2020

Zomervakantie 2020 mogelijk?

Het is sterk de vraag of Nederlanders deze zomer 2020 met zomervakantie naar het buitenland kunnen. Sinds maart 2020 is er sprake van een pandemie, een wereldwijde uitbraak van het Coronavirus of COVID-19. Vrijwel alle landen in Europa sluiten hun grenzen voor buitenlandse toeristen. Dus ook voor Nederlanders die deze zomer hun vakantie willen vieren in Zuid-Europa. Zoals België, Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk en Italië. De kans is groot dat deze landen ook de komende zomer 2020 hun grenzen sluiten voor toeristen, en alleen autoverkeer toelaten als de reis noodzakelijk is. De rijksoverheid adviseert het volgende; Reis de komende periode niet meer naar het buitenland, tenzij strikt noodzakelijk. Formeel is het reisadvies voor landen in Europa “oranje”. Dit betekent het volgende.

Kleurcode oranje betekent dat de lokale overheid verregaande maatregelen neemt die het openbare leven ontwrichten. Bijvoorbeeld gecontroleerde in- en uitreis van het gebied. Het aantal besmettingen met coronavirus is relatief hoog. Advies: reis alleen als dit noodzakelijk is. Vakantiereizen en andere reizen die niet noodzakelijk zijn, worden afgeraden.
Bron: Rijksoverheid

Kan ik op zomervakantie deze zomer?

Het is nog volkomen onzeker hoe de zomervakantie gaat verlopen in verband met het Coronavirus. Maar de geluiden worden steeds slechter. Begin april gaf Von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie (EC), aan dat mensen een zomervakantie beter achterwege kunnen laten. “Niemand kan op dit moment betrouwbare voorspellingen doen voor juli en augustus”, zegt ze in een interview. Kan je op zomervakantie naar Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Italië, Oostenrijk, Spanje of een ander Zuid-Europees land in de zomer van 2020? Nog niemand kan het zeggen. Maar hou maar rekening met het ergste; dat de Europese landen hun grenzen sluiten voor toeristen.

Houd het nieuws in de gaten. Wacht met boeken of annuleren tot er meer duidelijk is. Kijk goed bij de laatste informatie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken over het Coronavirus.

Reeds geboekt reis annuleren

Heb je reeds een vakantie geboekt? En wil je weten of je je vakantie kan annuleren vanwege het Coronavirus? Bij de meeste reisbureau’s kunnen vakantiereizen die zijn geboekt voor 14 maart 2020, geannuleerd kunnen worden. Bij de meeste reisbureau’s kan worden gekozen voor terugbetaling of wordt een voucher verstrekt om binnen 12 tot 16 maanden opnieuw een reis te boeken. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor bemiddelingsbureau’s zoals AirBnB. Bekijk hier een overzicht van hoe de 10 grootste reisbureau’s hiermee omgaan, namelijk TUI, Kras, Corendon, Prijsvrij, Sunweb, ANWB, Vakantiediscounter, VakantieXperts, D-reizen en Alltours.

Turkije zomervakantie

Turkije, de vakantiebestemming van 2020!

Nog maar een paar maanden en dan is het weer zover! Dan staat de zomervakantie weer voor de deur. Veel mensen zijn nu al helemaal klaar met de donkere natte dagen en kunnen niet wachten tot de zomer begint. Om alvast een beetje in de zomersfeer te komen, Turkije is ook dit jaar weer tot de populairste vakantiebestemming uitgeroepen. Turkije staat al wat langer op nummer één vanwege het heerlijke klimaat, de prachtige natuur, de cultuur, zijn prachtige lange kust met de vele mooie stranden en bovendien is het eten er ook fantastisch. Naast de mooie stranden zijn er in Turkije ook prachtige meren en rivieren te vinden. De spectaculaire watervallen, valleien, bergen en canyons zijn ook zeker de moeite waarde om eens te bezichtigen.

Historische schatten

Daarnaast biedt Turkije op cultureel gebied ook volop mogelijkheden. De steden hebben vaak prachtige oude centra. Met een centrale markt waar je leuke spulletjes kan kopen. En er is veel meer historie. Zo kun je er vele historische graven, prachtige tempels en oude kastelen bewonderen.

Actieve vakantie

Ook is Turkije een ideale bestemming voor een geweldige actieve vakantie. Je kunt er allerlei (water)sporten doen, zoals golven, paragliden, wandelen, kanoën, kajakken, duiken en raften. De natuur heeft veel diversiteit.

Turken zijn gastvrij

Daarnaast zijn de Turken erg gastvrij. In het algemeen word je hartelijk ontvangen. Er zijn in Turkije veel kindvriendelijke hotels te vinden die al het denkbare voor kinderen in huis hebben.

All inclusive Turkije

Tenslotte is Turkije de koning van de All inclusive vakanties, namelijk veel vakantie tegen een zeer gunstige prijs. De arbeidslonen zijn lager dan in Europa, dus er is genoeg ruimte om de vakantiegangers in de watten te leggen.
Kortom reden genoeg om op zomervakantie naar Turkije te gaan.

Zomervakantie 2020

Waar wil je naartoe gaan met de zomervakantie 2020? Er zijn natuurlijk heel veel keuzes; in Europa of buiten Europa? En wordt het een zonvakantie, of wil je wat meer natuur of cultuur beleven? Stem goed af met je gezin of reispartners wat een ieders voorkeuren zijn. Zo zal je een leuke vakantie beleven.

Op een dagje rijden vanaf Nederland of een paar uur vliegen van Nederland zijn de meest fantastische vakantiebestemmingen te vinden. Spanje, Frankrijk, Italie, Griekenland en Turkije zijn gastvrije landen en hebben allerlei leuke mogelijkheden om op vakantie te gaan. U kunt het natuurlijk ook dichterbij huis zoeken, zoals Duitsland, Belgie, Oostenrijk of Zwitserland. De natuur is daar prachtig.

Zelf gaan wij graag naar het zuiden, omdat we denken dat de kans op lekker weer daar groter is. Maar is dat wel zo? Je kan ook eens Engeland, Denemarken of Scandinavië proberen. Er is daar genoeg moois te zien.

Kortom, keuzes te over. Kijk op websites van reisaanbieders en probeer te kijken wat u aanspreekt. Boek op tijd, want de leukste reizen zijn vaak al in februari bezet voor de komende zomer.